Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir’den çevre bilinci için farkındalık organizasyonu

Büyükşehir’den çevre bilinci için farkındalık organizasyonu

Büyükşehir’den çevre bilinci için farkındalık organizasyonu

Ögrencilere yönelik ödüllü atik pil toplama yarismasi yapiliyor

Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan merkez ilçelerdeki okullarin tamaminda ödüllü atik pil toplama yarismasi baslatildi.

Adana Büyüksehir Belediyesi ile Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Dernegi (TAP) tarafindan ortak yürütülen “Okullar Arasi Ödüllü Atik Pil Toplama Yarismasi” ile ögrencilerde çevre bilinci ve insan sagligi konusunda duyarlilik olusturulmasi, farkindalik yaratilmasi hedefleniyor.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in destegi ile atik pil toplama yarismasi baslatildi. Atik pil toplama yarismasi 30 Nisan 2020 tarihinde son bulacak. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi tarafindan baslatilan yarisma süresi içerisinde en çok atik pil toplayan okullara tesvik amaçli ödüller verilecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi ekipleri tarafindan okullara plastik pil kutusu, masa üstü pil kutusu ve afisler dagitiliyor ve bilgilendirme yapiliyor. Ayrica gelen talepler dogrultusunda muhtarliklara, kamu kurum ve kuruluslarina atik pil kutusu dagitimlari yapiliyor.

ATIK PILLERIN DOGAYA ATILMASININ SONUÇLARI VE GERI DÖNÜSÜMÜN ÖNEMI

Atik piller, yani kullanilmis piller; gelisigüzel çevreye veya çöpe atildiginda pilin disindaki koruyucu kap zamanla delinerek, içindeki bazi zararli maddeler (civa, kadmiyum, nikel v.b.) ayrisarak; su, toprak ve havayi kirletebilirler. Metaller topraga ve oradan da yeralti sularina karisabilir. Bunun sonucunda toprak kullanilmaz hale gelir ve metallerin sebep oldugu su kirliligi yasanir. Pillerin içindeki maddeler kimi zaman ölümcül tehlikelere de yol açabilir. Bu yüzden tasinabilir türdeki atik pillerin geri dönüsümünün hedefleri, alici ortamlari atik pillerden kaynaklanabilecek zararli emisyonlardan korumak, agir metallerin topraga veya suya karismasini önlemek ve özellikle pillerin bünyesindeki bazi degerli metalleri geri dönüstürerek ekonomik kazanç yaratmaktir.

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli